Kanadensiska Alessia Cara var namnet på allas läppar efter att hon släppte debutsingeln ”Here”. Stjärnor som Lorde och Tove Lo har båda hyllat den unga sångerskan och ”Here” rusade på Spotifys virala listor runtom i världen. Totalt så har låten mer än 6 miljoner lyssningar och videon har setts över 1 miljon gånger. Pitchfork, Entertainment Weekly, The Fader har alla imponerats av Alessia och MTV skrev att “Alessia is the definition of cool”. 

Låten “Scars To Your Beautiful” från debutalbumet har hyllats av media världen över, bl.a. Rolling Stone, Huffington Post, Spin och Billboard. ”Scars To Your Beutiful” har redan över 30 miljoner streams på Spotify och är på väg in på en Top 50 placering på Spotify Global Chart. Videon speglar budskapet i låten och har över 5 miljoner visningar. För att ytterligare förstärka budskapet så väljer Alessia Cara att vid Tv-framträdanden av låten avstå helt från att bära smink. Sedan debuten har hon även hunnit med att samarbeta med artister så som Troye Sivan och G-Eazy, vinna ett kanadensiskt Juno-Award för ”Break-through Artist of The Year”, varit förband till Coldplay på deras Stadium Tour.

År 2016 skapade hon magi med debutalbumet “Know-it-all” och nu är hon aktuell med låten “How Far I´ll Go” från Disneyfilmen “Moana”.