Anton Hagman har bäddat för sin artistkarriär sedan han var tolv år. Det var då han startade sin Youtube-kanal. Hans första video nådde snabbt 4000 visningar och genererade ett beundrarbrev från en flicka i Brasilien. I trä hade hon karvat ut Antons namn och skrivit att hon älskade honom. Det var Justin Bieber som tände den första gnistan i Anton Hagman, som valde att Youtube-debutera med samma låt som Bieber – With You av Chris Brown. I dag har Anton Hagmans Youtube-konto över 30 000 följare och hans mest sedda video har över en halv miljon visningar (Ellie Goulding – Love Me Like You Do).

Den skönsjungande Västeråsarens framgång med covers på Youtube ledde till, utöver en pojkrumsvägg helt täckt av beundrarbrev – ett skivkontrakt med Universal. I februari medverkar han i årets upplaga av Melodifestivalen. Inför hela svenska folket ska han 2017 sjunga låten Kiss You Goodbye, som doftar Shawn Mendes ut i fingertopparna, skriven av Christian Fast, Henrik Nordenback och Tim Schou.

Även om det är lätt att dra paralleller till artister som Justin Bieber och Shawn Mendes när man hör Anton Hagmans röst, vill han bli en betydligt mer mångfacetterad artist än så, och tveklöst något annat än bara en framgångsrik Youtuber. För ett år sedan spelade hans bror upp Queens Bohemian Rhapsody i ett högpresterande ljudsystem hemma i Västerås. Då fick Anton den viktiga musikaliska nytändningen, under en tonårstid med mycket annat som vill stjäla uppmärksamheten. Nu har han Queens livealbum Queen Rock Montreal inlagt på sin telefon och lyssnar på det varje dag.