Humorgruppen De Vet Du består av barndomsvännerna Christopher Martland, Johan Gunterberg, Tor Wallin och “DJ-Hunk”, och fick sitt genombrott år 2010 då de släppte sin första musikvideo på YouTube. Inom ett år var de Sveriges största Youtube-fenomen, som sen dess har fortsatt med sina skämtsamma videos som driver med stereotyper och vardagliga pinsamma ögonblick.

De har beskrivits som en svensk motsvarighet till den amerikanska hiphop- och komedigruppen Lonely Island, där stora hitlåtar kryddade med humor får stor viral spridning. Bandet har som grundidé att alltid släppa låt och video samtidigt eftersom de känner att dessa två element är lika viktigt i deras musikskapande. Sedan 2012 har de släppt två album, och sålt guld på minns 12 singlar. De har 90 miljoner streams på Spotify och över 36 miljoner views på YouTube.

De Vet Du debuterade i Melodifestivalens första deltävling med låten ”Road Trip”. Gruppen charmade publiken och tog sig till ”Andra chansen” och bidraget seglade in på en tredje plats på Spotify. Gruppen som ständigt turnerar på landets klubbar följer upp mello-succén med hela tio spelningar på en månad. Melodifestivalbidraget “Road Trip” är en låt som utspelar sig i en bil med goda vänner, på väg någonstans. Dråpliga situationer uppstår, dofter sprids i kupén, men vänskapen står stark och med vinden i håret övervinner den populära gruppen alla hinder.