Hailee Steinfeld musikkarriär inleddes med hennes roll i ”Pitch Perfect 2” där hon spelade in en akustisk version av filmens ledmotiv ”Flashlight” av Jessie J. Sedan dess har hon bl.a. hunnit med att vara med i Taylor Swift extremt omtalade musikvideo till låten “Bad Blood”(som har över 920 miljoner visningar på YouTube). Hennes debutsingel ”Love Myself” har globalt över 190 miljoner spelningar på Spotify (varav 10 miljoner bara i Sverige) och över 120 miljoner visningar på YouTube. Låten är idag 2x platina i Sverige.

Hailee Seinfeld släppte förra året sin hitsingel ”Starving”, som var ett samarbete med GRAMMY-belönade producenten Zedd och den LA-baserade producentduon Grey. Duon har tidigare gjort remixer till artister så som Jack Ü och Zedd. “Starving” är uppe i över 200 miljoner streams på Spotify, varav 8 miljoner bara i Sverige och kammade hem en topp 15 placering på både Spotify-listan och singellistan i Sverige. I oktober förra året så besökte Hailee Steinfeld Sverige och uppträdde på Idol.

Hon har även spelat in en duett med Shawn Mendes där de gör hans låt ”Stitches”. Hailee Steinfeld är inte bara artist utan även en välkänd skådespelerska som trots sin unga ålder redan har blivit nominerad till en Oscar för hennes roll i långfilmen “True Grit”.

Den nya singeln ”Most Girls” är uppföljaren till hennes tidigare superhit “Starving”. Låten är producerad av bl.a. Ryan Tedder som även tillsammans med Hailee har varit med och skrivit låten.

The 20-year-old’s new single is a celebration of the divine feminine over club-friendly beats.”Idolator