JAKE BUGG

Jake Bugg är namnet på den 19-årige sångaren, vars karriär gått spikrakt uppåt och som hyllats av Storbritanniens musikelit. Trots sin unga ålder har han redan hunnit släppa två album. Det självbetitlade debutalbumet gick in som #1 på Storbritanniens albumlista. Därmed blev Jake Bugg den yngsta manliga soloartisten att nå toppen av albumlistan!

Jake Bugg har blivit nominerad till bl.a. Mercury Music Prize för sitt debutalbum, NME för bästa soloartist och BRIT Awards för brittiska genombrott. Som om det inte vore nog vann han även Q Awards för “Best New Act”. På kort tid sålde debutalbumet över en miljon exemplar och Jake Bugg blev snabbt favorittippad av legendarer som Noel Gallagher, Chris Martin och Elton John. I maj var han i Sverige och spelade för ett utsålt Debaser Medis, den 16 november intog han scenen på Münchenbryggeriet i Stockholm samt gästade tv-produktionen Skavlan.

Den 18 november släppte Jake Bugg det efterlängtade andra albumet Shangri La. Uppföljaren innehåller bl.a. ”What Doesn’t Kill You” och “Slumville Sunrise” som blev vald till Hottest Record in the World av Zane Lowe i BBC Radio 1. På plattan samarbetar han med den legendariske stjärnproducenten Rick Rubin (Beastie Boys, Red Hot Chili Peppers, AC/DC och Johnny Cash).