Jerry Williams

 

En karriär som saknar motstycke i svensk musikhistoria har fått en nytändning. Jerry Williams har tillsammans med med Ian Persson i producentstolen spelat in ett helt nytt album med titeln Ghost Rider. Albumet är inspelat i legendariska Svenska Grammofonstudion och släpptes den 11 september, första smakprovet fick vi dock redan den 17 april då låten ”Ghost Rider” släpptes.

När ridån gick ner för sista gången efter The Farewell Show, och de sista av de 250.000 personerna i publiken gått hem uppstod en märklig tystnad. Till en början fungerade tillvaron utanför scenen alldeles utmärkt för 73 åriga Jerry, men nu, tre år senare, har suget efter att möta publiken blivit övermäktigt.

– ”Familjen, hunden, kompisarna, gymmet och ishockeyn är okey,” säger Jerry ” men… faan… man måste få lira!

Ett möte med Ian Person, gitarrist, producent och låtskrivare i kultförklarade rockbanden The Soundtrack Of Our Lives och Union Carbide Productions, resulterade i en tolkning av Suicides klassiker ”Ghost Rider”.
Låten blev startskottet och tillsammans har de skapat ett album i Svenska Grammofonstudion i Göteborg tillsammans med flera andra medlemmar från de numera nedlagda banden.
Albumet innehåller både fler tolkningar av äldre låtar bl.a. från tungviktarna Creedence Clearwater Revival, Stooges och Danzig samt helt nykomponerad musik. Och Jerry låter mäktigare än någonsin.

Albumet innehåller även vackra duetten med Anna Ternheim samt spår med Bluespills-sångerskan Elin Larsson.
Jerry säger själv om samarbetet:

– ”Det var som ett gig. Nya låtar med nya polare – man fick nya kickar”

Med nya albumet och sitt 8-manna band i ryggen huserar Jerry också på Kajskjul 8 under hösten 2015 med showen ”Jerry Williams – Man måste få lira”.