Sveriges countrydrottning nummer ett har en gedigen karriär bakom sig och en fantastisk framtid i sikte!

År för år:

2018 – Jill tar sin föreställning ”That’s Life” ut på turné och till ChinaTeatern i Stockholm

2017 – Jill firar tio år med bandet genom en sommarturné och släpper EP:n RODEO. Med Anders Berglund som producent släpper hon årets julalbum ”Christmas Island”. Tredje säsongen av Jills Veranda, Nashville sänds.
På scen gör hon den bejublade föreställningen ”That’s Life”.

2016 – Albumet For You I’ll Wait släpps och hyllas av såväl pressen som fansen som hennes mest personliga album hittills.
Hon medverkar i årets säsong av Så mycket bättre där hon bland annat tolkar Tommy Nilssons Öppna din dörr (Open your heart) som går direkt in etta på Spotifylistan och passerat dubbel platina.

2015 – efter julledigheten tar man ut krogshowen JILL på omfattande turné över hela Sverige och och direkt efter att den avslutats åker Jill tillbaka med TV-teamet till Nashville för att spela in ytterligare en säsong av Jills veranda, Nashville.

Jill spelar in skivan ”In Tandem” tillsammans med amerikanska countryartisten Doug Seegers och den släpps under våren,  de åker också ut på en exklusiv slottsparkturné tillsammans i augusti. Säsong två av Jills veranda, Nashville sänds under hösten och då släpps också skivan med låtarna från programmet.

2014 –  det här året var ett minst sagt fullspäckat år; i januari hade Jill premiär med sin första egna krogshow JILL på Hamburger Börs i Stockholm. Vid samma tid, i början av 2014, sänds den första säsongen av SVT-serigen Jills veranda, Nashville och i samband med det släpps också skivan med musiken från TV-serien. Programserien fick flera Kristallen-priser och Jill själv kammade hem priset i kategorin ”Årets programledare”. Under hösten flyttar krogshowen till Göteborg där de spelar för utsålda hus på Rondo och då släpps också storbandsalbumet ”Songs For Daddy” samt kokboken “Country cooking med Jill i Nashville”.

2013 – under våren gjorde Jill exklusiva spelningar på endast åtta orter i Sverige och till sommaren åkte hon till Nashville för att spela in den första säsongen av SVT-serigen ”Jills veranda, Nashville”. På hösten släpptes samlingsskivan ”Duetterna” samtidigt som Jill repeterade för sin kommande krogshow.  “Duetterna” innehöll två nyinspelade spår; “Längre neråt vägen” med Mauro Scocco och “b” med amerikanska countrystjärnorna Rascal Flatts. Jill gjorde också TV-framträdanden med samt gästade Rascal Flatts på deras konserter i Sverige.

2012 – Jill åker på konserthusturnén ”Flirting With Disaster” under våren och under sommaren gör hon en mindre ”Summer Set Tour”, även den baserad på ”Flirting With Disaster” men också med låtar från kommande albumet ”A Woman Can Change Her Mind” som släpps i november och vilket var Jills 17:e album.

2011 – i september släpps albumet ”Flirting With Disaster” och i december kom även julalbumet ”Välkommen jul”. Jill gjorde ingen egen turné men åkte som förband till amerikanska Toby Keith på hans Europaturné under hösten.

2010 – Releasen av ”Music Row II” följs av en konserthusturné under våren 2010. I oktober släpptes samlingsboxen ”The Well-Known And Some Other Favourite Stories” som innehåller tre CD:s.

2009 – Jill åker på konsertturnén ”Baby Blue Paper Unplugged Tour 2009” i början av året och i oktober släpps coveralbumet “Music Row II”.

2008 – i början av året åker Jill på rikstäckande konserthusturnén “Music Row I”.  Soloalbumet ”Baby Blue Paper” släpps under hösten

2007 –  Jill åker ut på konserthusturnén; “The Woman I’ve Become”, runt hela landet. Albumet ”Music Row” släpps i november, det är ett coveralbum som spelades in i Nashville. Jill gör egen julshow på nybyggda countryarenan Bökeberg i Skåne under november-december.

2006 – Jill spelar sig själv i  långfilmen Heartbreak Hotel i regi av Colin Nutley, i samband med det släpps också EP:n med samma namn. Under sommaren 2006 åker hon ut på turnén Rocktåget tillsammans med Tomas Ledin och Andreas Johnson. I oktober kommer albumet ”The Woman I’ve Become” som producerades av Nashvilleproducenten Nathan Chapman.

2005 – Jill medverkar i Melodifestivalen igen, men denna gång som programledare i finalen tillsammans med Mark Levengood. I mars släpps albumet ”Being Who You Are” som innehåller hitsingeln ”Baby You’re Mine”, den ligger länge högt på både singel- och radiolistan. Under sommaren åker hon ut på turnén ”Crazy In Love Summer Tour”. I december släpptes julskivan ”The Christmas In You” som spelats n med musiker i Nashville, på albumet hittar man  både nyskrivna jullåtar och Jills egna favoriter.

2004 –  under resan och inspelningen av albumet ”Roots And Wings” så är ett filmteam med och dokumenterar och resultatet av det blev dokumentären om Jill som sändes i TV4, under vintern släpps sedan DVD:n The Making Of Roots and Wings. I april och maj 2004 åker Jill ut på unpluggedturnèn Roots and Wings i konserthus runtom i Sverige och under sommaren medverkar hon på rikstäckande turné med  Rhapsody In Rock. Samma år spelare hon även in singeln ”Last Thing On My Mind” i en duett med Ronan Keating. Hon får också en hit med Ted Gärdestads låt “Oh, vilken härlig dag”, Jills version används sedan i Pripps Blås reklam. Jill hinner även med att spela in de svenskspråkiga versionernan av sångerna ”Little Patch Of Heaven” (Mitt paradis på jorden) och Will The Sun Ever Shine Again? (Ska det nånsin bli sol igen?) som var med i Disney-filmen Kogänget (Home On The Range)

2003 –  Jill medverkar i Melodifestivalen med låten ”Crazy In Love” och hon slutar på fjärde plats i finalen i Globen. I april samma år släpps samlingen ”Discography” med 20 av hennes mest önskade låtar sedan debuten 1996. Albumet sålde guld på ett par månader och gav henne också en Grammis! Under sommaren åkte Jill ut på turnén ”En tokkär turné” som drog mycket folk och fick fin kritik. I augusti medverker hon i Rhapsody In Rock på Nya Ullevi inför 43000 personer. Under hösten reser Jill till Nashville och spelar in albumet ”Roots And Wings”, som släpps i november.

2002 – Jill åker till Nashville och spelar in skivan “Good Girl”. Samma år får Jill även ta emot en platinaskiva i Danmark för soundtracket ”Promise to Love Me”, till den danska filmen ”Den eneste ene”.

2001 – första resan till Nashville för att skriva musik!

2000 – i november släpps “Daughter Of Eve”, som är Jills tredje album.

1999 – duetten “I’ll Be There” som Jill gör tillsammans med amerikanska artisten Michael Ruff släpps.  Hon åker också på turné med Björn Skifs.

1998 – det här var året för Jills stora genombrott genom vinsten  i Melodifestivalen med ”Kärleken är”, en låt som placerade henne på 10:e plats i Eurovision Song Contest. I maj släpps Jills andra album, vilket var på svenska och fick titeln ”När hela världen ser på”.

1996 – Jill Johnsons debutalbum ”Sugartree” släpps genom danska EMI. Titelspåret blev en hit i Danmark och albumet gick på första plats på danska topplistan. Samma år spelar hon in ”Kommer tid, kommer vår” tillsammans med Jan Johansen, och den blev en stor radiohit i Sverige. De två åkte också ut på folkparksturné.

 1987 – debuterar på en countrygala i Danmark.

 1985 – börjar som sångerska i countrygruppen Tomboola Band, som turnerade i Danmark och Norge. 

Diskografi (album)

2017 – Rodeo
Christmas Island
Livemusiken från Jills Veranda, Nashville – Säsong 3

2016 – For You I’ll Wait

2015- In Tandem (med Doug Seegers)
Livemusiken från Jills Veranda, Nashville – Säsong 2

2014 – Songs For Daddy

2014 – Livemusiken från Jills veranda, Nashville

2013 – Duetterna

2012 – Välkommen jul (Platina)

2012 – A Woman Can Change Her Mind

2011 – Flirting With Disaster

2010 – The Well-known and Some Other Favourites

2009 – Music Row II (Platina)

2008 – Baby Blue Paper

2007 – Music Row (Platina)

2006 – The Woman I’ve Become

2005 – The Christmas In You

2005 – Being Who You are

2004 – The Making Of Roots and Wings (DVD)

2003 – Roots And Wings

2003 – Discography (Platina)

2002 – Good Girl

2000 – Daughter Of Eve

1996 – Sugartree

 

Jill har spelat in duetter med dessa artister:

Ronan Keating

Rascal Flatts

Lionel Richie

Nina Persson

Titiyo

Doug Seegers

Kim Carnes

Michael Ruff

Chip Taylor

Nathan Chapman

Lisa Miskovsky

Mauro Scocco

Björn Skifs

Tommy Körberg

Helena Paparizou

Sanne Salomonsen

Jan Johansen