Den självlärda musikern JP Cooper från Manchester slog igenom när han släppte EPn ”Keep The Quiet Out” år 2014. Han har redan spelat på festivaler så som Latitude, British Summer Time och ett slutsålt gig på den KOKO i London. Han är nu aktuell med nya singeln “Birthday”!

“Birthday” är med på soundtracket till en av årets största filmer ”Fifty Shades Darker” som hade premiär i Sverige den 10 februari. Bara några dagar senare låg låten topp 50 på Spotify i Sverige och hade streamats över en miljon gånger. Låten är skriven av JP Cooper själv och producerad av Teemu Brunila (David Guetta, Flo Rida och Pixie Lott), duon som även ligger bakom JP Coopers hitsingel “September Song”. ”September Song” är idag platina i Sverige och låg #22 på svenska Spotifylistan. Låten har streamats över 60 miljoner gånger världen över varav 8 miljoner gånger bara i Sverige.

I hans fan-skara hittar vi bland annat Shawn Mendes. Ed Sheeran och Stormzy och vi har tidigare hört honom sjunga på en av sommarens största hits, Jonas Blue’s ”Perfect Strangers”. Låten är idag är 4 x Platina i Sverige och låg #2 på Spotifylistan.

Den 4 februari spelade JP Cooper på ”Where’s The Music” i Norrköping och den 14 maj återvänder han till Sverige för en spelning på Kägelbanan i Stockholm.