Hon skapar ren, skär magi med melodier och texter som går rakt in i hjärtat. Tre år efter debutalbumet Different Path” släpps nu det egenproducerade albumet ”Ladies’ Man” den 23 oktober. 

Hösten 2012 släppte Moa Lignell, 18 år gammal, sitt debutalbum ”Different Path” som bland annat innehöll singeln When I Held Ya. På albumet kompletterades hennes egna låtar med två spår tonsatta tillsammans med John Engelbert (Johnossi) och några samarbeten med albumets producent Tobias Fröberg (Ane Brun, Tomas Andersson Wij). Efter albumet väntade både en egen turné samt en förbandsturné med Anna Ternheim och medverkan i Skavlan. Därefter blev det tyst ett tag, men Moa har aldrig jobbat så hårt som hon har gjort under åren utanför rampljuset. Den 15 april släpptes Moa Lignells första singel Where I Stand, i augusti släpptes EPn och singeln We’re Still Young och den 23 oktober släpptes äntligen albumet ”Ladies’ Man”.

Det genomgående temat för plattan är att stanna upp och bryta mönster, något Moa själv har gjort inför hennes andra album. Med fria händer att skapa, har hon tagit sig an hela den kreativa processen. Moa står för både text och musik på samtliga tolv spår och lagt de flesta instrument själv. De två första singlarna, Where I Stand och We’re Still Young, har Tobias Fröberg producerat. För resterande låtar har Moa tagit på sig producentrollen och arrangerat musiker, producerat och mixat albumet på egen hand i en studio i Stockholm. Med stor värme och avskalad ljudbild bjuder Moa in lyssnaren till en stund av påtaglig närvaro där man får ta del av djupa möten och gripande berättelser. En av låtarna är en duett tillsammans med Plura, en låt som handlar om ett möte, vilket alla Moas låtar gör mer eller mindre.

Förutom att jobba på sitt eget album har Moa även hunnit med att skriva en låt tillsammans med Melissa Horn på hennes nya album ”Jag går nu”. Under våren 2016 åker Moa Lignell med som förband på Melissa Horns turné i Sverige, Norge och Finland. Med turnépremiär på Södra Teatern i Stockholm den 3 februari följer ytterligare 46 stopp, bland annat på Stora Teatern i Göteborg den 10-13 mars och Malmö Live den 13-15 april.

Här kan du se var Moa Lignell och Melissa Horn spelar i vår: http://www.unitedstage.se/se/artister/moa-lignell.aspx