Bröderna Swae Lee Och Slim Jimmy Brown slog igenom med debutalbumet ”SremmLife” som blev mycket uppmärksammad efter att Nicki Minaj och Pusha T inte kunde hålla sig ifrån att remixa den första singeln ”No Flex Zone”. SremmLife toppade Top R&B/Hip-Hop Albums listan under 2015 och både ”No Flex Zone ” och andra singeln ”No Type” sålde platinum. Rae Sremmurd belönades dessutom med en BET Award 2015 i kategorin “Best Group”. Albumet hamnade dessutom på Rolling Stones 50 Best Albums of 2015-lista.

Deras senaste hitsingel “Black Beatles” är tillsammans med Atlanta rapparen Gucci Mane. Låten är producerad av BET-Awardbelönade producenten och artisten Mike WiLL Made-It, som tidigare har jobbat med bland annat Beyoncé (”Formation”), Miley Cyrus (”We Can’t Stop”) och Rihanna (”Pour It Up”). ”Black Beatles” har redan 35 miljoner streams på Spotify och har hyllats av musikmedier så som Spin, Vibe och Pitchfork. Superstjärnan Nicki Minaj och Mike WiLL Made-It slog sig samman och släppte låten ”Black Barbies” som är en remix av Rae Sremmurd’s Spotify-etta ”Black Beatles”.

Även musikvideon till ”Black Beatles” har hyllats och är idag redan uppe i över 25 miljoner streams på Youtube. Låten är med på deras senaste album som släpptes förra året. Albumet gick rätt in på en Topp 10 position på albumlistan i USA och gick in topp 3 på Rap-album och Top R&B/Hip-Hop-listorna.

Tillsammans med Nicki Minaj skapades också trenden med ”Mannequin Challenge”. Utmaningen har idag engagerat allt från världens största sportprofiler, såsom Cristiano Ronaldo och svenska fotbollslaget, till politiker som Hillary Clinton och Michelle Obama och världskändisar som Paul McCartney, Taylor Swift, Ellen DeGeneres och Beyoncé.