Shawn Mendes stod för år 2015 stora internationella genombrott och släppte senast superhiten ”Mercy”. Låten är skriven av Shawn Mendes själv tillsammans med bland annat Teddy Geiger och Danny Parker som även jobbade tillsammans med Shawn på ”Stitches”. Av låten ”Mercy” har han även släppt en Remix och en Acoustic Guitar Version. Remixen är gjord av producentduon Loote som består av Jackson Foote och Emma Love. De har tidigare gjort remixer till bl.a. Lost Kings, Jojo och Mike Posner. Mercy” har redan streamats 120 miljoner gånger på Spotify varav 6,5 miljoner bara i Sverige.

Låten kommer från hans otroligt efterlängtade album ”Illuminate” som släpptes förra året och gick rätt in som #1 på albumlistan i Sverige. Första singeln som släpptes från albumet var ”Treat You Better” och har tagit världen och Sverige med storm och är redan 4 x platina och har tagit sig hela vägen till Top 5 på både singellistan och Spotifylistan. ”Treat You Better” har över 380 miljoner streams på Spotify varav 20 miljoner bara i Sverige och musikvideon till singeln har över 340 miljoner visningar på YouTube. Shawns första album ”Handwritten” var utan tvekan 2015 års mest framgångsrika internationella debutalbum i Sverige. Albumet har spenderat otroliga 59 veckor på svenska topplistan, varav 24 veckor bland Topp 10!

Sverige var det första land i världen att bli etta med ”Stitches” på Spotify-topplistan, och har passerat Platina x7 i Sverige samt toppat både den amerikanska radiolistan och singellistan i Storbritannien. Låten har haft över 1 miljard spelningar på Spotify och YouTube.

Shawn Mendes besökte Sverige senast i april förra året för en utsåld konsert på Arenan i Stockholm, en spelning som sålde slut på bara några få sekunder. Den 17 maj 2017 kommer han tillbaka till Sverige på sin Illuminate World Tour då han spelar på Ericsson Globe.