Universal Music

Nyheter

Löneadministratör med redovisningskunskap som brinner för lön (och musik!)

I rollen som redovisningsekonom med fokus på lön kommer du att arbeta brett inom hela löneområdet. Du kommer att stötta verksamheten i samtliga förekommande lönefrågor vilket innebär en varierande tjänst med många kontaktytor och du kommer ha ett nära samarbete med vår HR-chef och resten av ekonomiavdelningen.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innebär bland annat att ansvara för löpande löneadministration, pensioner, försäkringar, friskvård, utläggsredovisning och löpande rapportering till vårt internationella moderbolag, SCB m fl. Parallellt med det dagliga arbetet kommer du att jobba med att förändra och effektivisera befintliga processer med syfte att skapa mervärde i organisationen.

Utbildning & erfarenhet

  • Minst gymnasieekonom med några års erfarenhet av redovisning.
  • Arbetat självständigt med löneadministration i minst 2 år.
  • Kännedom om de regler som gäller inom personalförmånssidan.
  • Kännedom om kollektivavtal.
  • För att trivas i rollen bör du också ha goda kunskaper i Excel samt svenska och engelska.

Personliga egenskaper

  • Kunna bidra till att löneprocessen utvecklas.
  • Strukturerad, arbetar självständigt, noggrann och van att hantera information med tystnadsplikt.
  • Vidare är du är förtroendeingivande, relationsskapande och har mycket god muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga.

Placering & rapportering

Du kommer att sitta i historiska lokaler på Banérgatan i Stockholm och rapportera till vår svenska CFO.

Urvalsprocessen

Vi intervjuar löpande så maila din CV med ett personligt brev snarast till jobb@umusic.com. Märk ansökan med Redovisningsekonom lön.

Universal Music är Sveriges och världens ledande musikbolag med representation i hela 71 länder. Universal Music i Sverige är helägda av Universal Music Group. Med legendariska etiketter som bl.a. Def Jam, Capitol Records, Interscope, Island Records och Virgin EMI har Universal Music en unik blandning av nya talanger, etablerade artister och superstjärnor. Bland våra internationella artister finns namn som Ariana Grande, Astrid S, Drake, Florence + The Machine, Julia Michaels, Justin Bieber, Kanye West, Katy Perry, Kendrick Lamar, Lana Del Rey, Liam Payne, Lorde, Metallica, Post Malone, Rihanna, Sam Smith, Taylor Swift och The Weeknd.