Universal Music

Nyheter

Vi söker en Legal & Business Affairs Manager

Nu söker vi en erfaren jurist till Universal Musics Legal & Business Affairs avdelning. Som bolagsjurist hos oss kommer du att arbeta inom ett brett område med mycket varierande arbetsuppgifter i en spännande och kreativ bransch. För att trivas hos oss behöver du vara en lagspelare med fingertoppskänsla samt ha ett brinnande intresse för såväl upphovsrätt som musik.

Arbetsuppgifter

I rollen som Legal & Business Affairs Manager kommer du att arbeta med ett brett spektrum av juridiska frågor. Arbetsuppgifterna är mycket varierande och spänner över alla legala områden som finns på ett musikbolag – t ex förhandling och upprättande av avtal, projektledning, rättsutredningar, varumärkesbevakning, avtalshantering, bolagsrättsliga frågor och rådgivning i varjehanda frågor som dyker upp i den dagliga verksamheten. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med övriga kollegor på juristavdelningen, som fungerar som ett internt stöd till bolagets ledningsgrupp, royalty- och ekonomiavdelning, A&Rs, projektledare samt övriga verksamhetsområden.

Tidigare erfarenheter

Vi söker dig som har svensk juristexamen och ca 5-6 års arbetslivserfarenhet inom kommersiell avtalsrätt och musikbranschen. Du har stor erfarenhet av att arbeta med kommersiella avtal samt immateriella rättigheter och är lika van med att förhandla och ta fram avtal på engelska som på svenska. Du har även erfarenhet av och är helt bekväm med att förhandla avtal med och arbeta mot territorier som USA och UK.

Erfarenhet från advokatbyrå inom immaterialrättens/musikjuridikens område samt kunskap om GDPR är meriterande.

Personliga egenskaper

För att fungera väl i rollen som Legal & Business Affairs Manager hos oss måste du:

  • Trivas med att arbeta i en arbetsmiljö där högt tempo och snabba puckar är vardag
  • Vara lika bra på att arbeta självständigt som att ta instruktioner och vara en briljant lagspelare
  • Vara välstrukturerad, effektiv och duktig på att prioritera utan att tumma på kvalitén
  • Vara flexibel, prestigelös och social
  • Ha god kommunikations- och samarbetsförmåga
  • Ha ett stort musikintresse samt intresse för immaterialrättsliga frågor
  • Utmärkta kunskaper i svenska och engelska är ett måste!

Placering & rapportering

Du kommer att sitta i historiska lokaler på Banérgatan i Stockholm och rapportera till Head of Legal & Business Affairs.

Vi intervjuar löpande så maila din CV med ett personligt brev snarast, men senast 15 november 2018 till jobb@umusic.com. Märk ansökan med Legal & Business Affairs.

Med legendariska etiketter som bl.a. Def Jam, Capitol Records, Island Records, Virgin EMI Records och Interscope har Universal en unik blandning av nya talanger, etablerade artister och superstjärnor. Bland våra svenska artister finns namn som Tove Lo, Hov1, Lars Winnerbäck, Lova, Seinabo Sey, ABBA, Norlie & KKV samt Vargas & Lagola. Universal Music är Sveriges och världens ledande musikbolag. Universal Music i Sverige är helägda av Universal Music Group.