Universal Music

Nyheter

UNIVERSAL MUSIC PRESENTERAR NEW TO U: SARA HARTMAN

Vem är hon?
Sara Hartman är New York-tjejen som släppte allt och flyttade till Berlin för att uppfylla sin dröm att spela in ett album. Hon är just nu aktuell med singeln ”Mosters Lead Me Home” från sitt kommande album, låten har redan streamats över 7miljoner gånger på Spotify. Sara själv beskriver sin musik som “It’s real, but it has some teeth. You can call it pop music, but there’s a message and substance. The words are like a piece of my skin”.

Hur började det?
Hon började redan som ung med att uppträda på restauranger och barer i den lilla staden Sag Harbor i The Hamptons, där hon och hennes familj var en av de få som bodde där permanent. Orten är mest är känt för att vara en lyxig sommarort för rika Hollywood-kändisar. Genom att uppträda covers och mash-ups för de mer välbärgade fick hon den erfarenheten hon behövde för att utveckla sina egna låtar. Även tjäna ihop fickpengarna som hjälpte henne flytta till Berlin där hon träffade sin musikaliska ”partner in crime” Tobias Kuhn.

Vad händer nu?
Sara Hartman är just nu ute på Europaturné tillsammans med Ellie Goulding och kommer stå på scen på Ericsson Globe Arena torsdagen den 3 mars.

PSST!
Visste du att Sara fick sin inspiration till låten ”Monster Lead Me Home” från filmen ”Spirited Away” där tittarna får följa ett spöke som leder en flicka runt till olika ställen.

Facebook: @SaraHartmanMusic
Instagram: @SaraHartmanMusic
Twitter: @SaraHartman 

UNIVERSAL MUSIC PRESENTERAR NEW TO U: SHAWN HOOK

Vem är han?
Shawn Hook är en Kanadensisk singer/songwriter som just nu är aktuell med singeln “Sound Of My Heart” från sitt andra studioalbum ”Analog Love”. Låten som har sålt platina, blev en av de största hitlåtarna i Kanada förra året och har hittills fått över 18 miljoner spelningar på Spotify och YouTube. Musikvideon är regisserad av Alon Isocianu, som tidigare har arbetat med bland annat Kelly Clarkson och Billy Talent.

Hur började det?
Shawn har spelat piano sedan han var 4 år gammal, det är dock inte det enda instrumentet han bemästrar utan han spelar dessutom bas och trombon. Han sjungit i kör sedan han var liten och när han gick i High School så var han med i ett disco cover band. Många av Shawns tidigare låtar har spelats i populära tv-serier så som MTV serien The Hills, Greek och Kyle XY. Han har även varit gästskådespelare på tv-serien ”Bones” och varit back-up sångare till Elton John.

Vad händer nu?
Shawn Hook är ute på turné och promotar sitt kommande album och kommer bland annat till Sverige nästa vecka!

PSST.
Visste du att Shawn Hook har världsrekordet i att stå på en träningsboll längst i Guinness rekordbok?

Facebook:@ShawnHookMusic
Instagram: @ShawnHook
Twitter: @ShawnHook

 

UNIVERSAL MUSIC PRESENTERAR NEW TO U: NICKY BYRNE

Vem är han?
Nicky Byrne är mest känd för att ha varit med i ett av de största boy-banden någonsin, nämligen Westlife. Nu startar han sin solokarriär med storm och släpper debutsingeln ”Sunlight”. Låten har han skrivit tillsammans med den legendariska Wayne Hector, som tidigare har skrivit hitsinglar till bland annat One Direction, Britney Spears och Jason Derulo.

Hur började det?
Från början var Nicky mest intresserad av sport och speciellt fotboll men musikkärriären startade 1998 när han gick på audition för att komma med i ett nytt boy-band som kom att bli Westlife. Tillsammans har gruppen har sedan dess turnerat världen runt, vunnit flertal awards och sålt över 50 miljoner album.

Vad händer nu?
Nicky Byrne och låten ”Sunlight” är Irlands bidrag till Eurovision Song Contest och han kommer stå på scen i Globen i maj. Senare i år kommer Nicky Byrne att släppa sitt debutalbum.

PSST!
Visste du att innan Nicky startade sin musikkarriär var han målvakt i Leeds Uniteds juniorlag.

Facebook: @NickyByrne
Instagram: @NickyByrne
Twitter: @NickyByrne

UNIVERSAL MUSIC PRESENTERAR NEW TO U: DNCE

Vilka är dem?
DNCE utgörs av Joe Jonas, Jack Lawless, JinJoo Lee och Cole Whittle. Gruppen bildades förra året och påbörjade direkt arbetet med EP:n ”SWAAY” som släpptes i höstas. Under november/december förra året genomförde bandet sin första turné som sålde slut direkt med spelningar i bla New York och Los Angeles.

Hur började allt?
Idén för gruppen kom när Joe Jonas och Jack Lawless bodde tillsammans och de började redan då spela in musik till deras första studio-album. Bandnamnet DNCE kommer från en av låtarna de skrev som handlar om att vara för berusad för att skriva ordet ”dance”.

Vad händer nu?
DNCE är aktuella med debutsingeln ”Cake By The Ocean” från EPn ”SWAAY”. Låten har snabbt blivit en hit och klättrar just nu på de amerikanska listorna och hamnade Topp 25 på Billboard Hot 100. ”Cake By The Ocean” har redan placerat sig Topp 65 på svenska Spotify-listan och har globalt spelats mer än 60 miljoner gånger på Spotify och YouTube.

Psst!
Visste ni att musikvideon till ”Cake By The Ocean” är regisserad av bland annat supermodellen Gigi Hadid.

Facebook: @DNCEmusic
Instagram: @DNCE
Twitter: @DNCE

 

UNIVERSAL MUSIC PRESENTERAR NEW TO U: LEMAITRE

Vilka är dem?
Ulrik Denizou Lund och Ketil Jansen utgör norska electroduon Lemaitre. Det började ta fart för Lemaitre på riktigt när de släppte låten ”The Friendly Sound”, som övernatt gick rätt in på förstaplatsen på Hype Machine. De har över en miljon följare på Soundcloud och förra singeln ”Closer”, som är ett samarbete med svenska Jennie A, har över tio miljoner spins på Spotify. Lemaitre har just släppt sin sjunde EP ”1749” och nya singel ”Stepping Stone”. De har redan turnerat hela USA tillsammans med Porter Robinson.

Hur började allt?
Efter att ha träffats på en fest där de upptäckte deras gemensamma intresse för electro-musik, så började Ketil och Ulrik göra musik tillsammans. Till en början höll de till i Ulriks källare med en ganska enkel utrustning. De jobbade på sin musik mellan 12 till 14 timmar om dagen och var fast beslutna om att fortsätta med det tills att de började få visat intresse utifrån. Så fort de var klara med en låt så lade de upp den på Soundcloud och det var då det började hända grejer och inom kort hade de en inbjudan till att spela sitt första gig i Los Angeles. 

Vad händer nu?
Lemaitre är aktuella med singeln “Stepping Stone” från EPn “1749″. De spelar på Debaser Strand, fredagen den 12 februari. De har nyligen blivit annonserat att Lemaitre kommer att spela på denna års upplaga av Coachella. 

PSST!
Visste du att killarna fick sitt bandnamn från Georges Lemaître som var en katolsk präst/ astronom som lade grunderna till Big Bang-teorin.

Facebook: @lemaitremusic
Instagram: @lemaitremusic
Twitter: @lemaitremusic

UNIVERSAL MUSIC PRESENTERAR NEW TO U: ALUNAGEORGE

Vilka är dem?
AlunaGeorge är London-duon som nominerats till både Critics Choice Awards och BBC Sound of 2013 för succéalbumet “Body Music”. Albumet låg #2 på US Heat och topp 15 i UK. AlunaGeorge har även medverkat på Disclosure’s hitlåt “White Noice”, som erövrade UK under 2013 och som uppträddes tillsammans med Lorde på BRIT Awards. 

Hur började allt?
Aluna Francis och George Reid startade duon i juni 2009 där Aluna stod för sången medan George stod för produktion och instrumentation. Den första kommersiella singeln som gavs ut var “Your Drums Your Love” som släpptes 2012 och direkt klev upp som på UK Singles Chart. Sedan släpptes “Body Music” och framgångarna har bara fortsatt sedan dess.

Vad händer nu?
Nyligen släpptes låten “I’m In Control”, ett samarbete med den jamaicanska artisten Popcaan, som är första singeln från det kommande albumet “I Remember”.

PSST!
Visste du att AlunaGeorge medverkade på projektet Jack Ü med Skrillex och Diplo, ett projekt som bl a resulterade I storhiten “Where Are Ü Now?” med Justin Bieber?

Facebook: @alunageorge
Instagram: @alunageorge
Twitter: @alunageorge

UNIVERSAL MUSIC PRESENTERAR NEW TO U: MABEL

Vem är hon?
Mabel, dottern till Neneh Cherry, är artisten som förutspåtts bli en av de hetaste artisterna 2016! Hon har nominerats till BBC Sound of 2016, en prestigefull utmärkelse till artisterna man ska lägga ett öga på i framtiden. Hon breakade i somras med ”Know Me Better”, som bl a låg #1 på Hypemachine och topp 10 på Spotify UK.

Hur började allt?
Mabel började spela piano vid 5 års ålder, och växte upp med en beundran av tjejtrion Destiny’s Child blandat med den emotionella relationen till Jazzmusik, som inspirerar henne än idag. Mabel lärde sig tidigt att hennes familj inte var som andra familjer – Hennes mamma är Neneh Cherry och pappan är stjärnproducenten Cameron McVey. Nyligen flyttade hon till London för att starta sin solokarriär inom musiken och är än så länge på väg att skapa sig själv en kometkarriär!

Vad händer nu?
Mabel är aktuell med singeln ”My Boy My Town” som remixats av bl a Shura och Redlight. Det här säger Mabel själv om låten: “Every city has a character and just like people you have to get to know them. ‘My Boy My Town’ is about how a relationship and the complex relationship you have with a city can so easily become interlinked.”

PSST!
Visste du att självaste Adele har hyllat Mabel!? På Twitter var stjärnan eld och lågor över singeln ”My Boy My Town”! Lyssna på den nedan!

Facebook: @mmmmmmabel
Instagram: @mabelmcvey
Twitter: @mmmmmmabel

UNIVERSAL MUSIC PRESENTERAR NEW TO U: KSI

Vem är han?
KSI, eller Olajide ”JJ” Olatunji, är den engelska Youtube-stjärnan som fått över 2,1 miljarder (!) views på Youtube och som jämförts med svenska PewDiePie. Han har nu allt mer börjat fokuserat på musiken, och har redan släppt singlarna ”Lamborghini” och ”Keep Up” med rapartisten JME. Singlarna har redan fått flera miljoner spelningar på Youtube och även på Spotify.

Hur började allt?
KSI började lägga upp klipp på Youtube 2008 där han kommenterade olika spel, och fick snabbt en stor följarskara med idag över 11 miljoner prenumeranter. Han började musikkarriären 2011, då han gjorde en låt som hette ”Heskey Time”, med ett klipp av fotbollsspelaren Emile Heskey som missar flertalet chanser i FIFA. Första singeln som soloartist kom 2015, med ”Lamborgini” som bl a låg topp 40 i UK.

Vad händer nu?
KSI ska spela i en film med namnet ”Laid In America” som släpps nästa år och som kommer medverkas av andra Youtube-kändisar. Han fortsätter lägga upp klipp och satsar samtidigt på musiken.

PSST!
Visste du att KSI även har släppt en bok? ”KSI – I Am A Bellend” heter den, som bl a handlar om hans framgångssaga och hur man lyckas på Youtube.

Youtube: @ksi
Facebook:@KSIOlajideBT
Instagram: @therealksi

UNIVERSAL MUSIC PRESENTERAR NEW TO U: JACK GARRATT

Vem är han?
Jack Garratt är en av artisterna som anses kunna växa till toppen under nästa år och har jämförts med bl a James Blake. Londonbon har redan vunnit BRITS Critics’ Choice Awards 2016, ett pris som tidigare vunnits av bl a Adele, Sam Smith och Florence + The Machine, samt är favorit till att vinna BBC Sound of 2016. Jack Garratt har över 30 miljoner streams på Spotify och hans musik kan beskrivas som alternativ med elektroniska inslag i form av trummaskiner och experimentella keyboardljud.

Hur började allt?
Garratt slog igenom 2014 med EPn ”Remnants” och ”Synesthesiac” och har sedan dess turnerat med både Hozier och Ben Howard. Han har varit i hetluften under det gångna året och har nyligen kommit hem från en utsåld höstturné samt några spelningar som förband åt Mumford & Sons.

Vad händer nu?
Han är snart aktuell med sitt debutalbum ”Phase” som släpps den 19 februari nästa år. Under våren åker han också ut på egen turné i Storbritannien.

PSST!
Visste du att Jack Garratt är multiinstrumentalist, och kan spela en rad instrument med allt från piano till saxofon? Kanske är det det som är nyckeln till hans framgångar…

Facebook: @jackgarrattmusic 
Instagram: @jackgarratt
Twitter: @jackgarratt

UNIVERSAL MUSIC PRESENTERAR NEW TO U: NORDE

Vem är han?
Norde, artist-aliaset för 25-åriga Axel Ulfson, släppte sin debutsingel ”Every Single Night” i somras. Knappt en timme efter release, spred sig låten som en löpeld bland världens mest inflytelserika musikbloggar och har även hyllats av Tiësto och Ellie Goulding! Norde är ursprungligen från Stockholm men bor och jobbar numera i Los Angeles. Under hösten har han jobbat på egen ny musik, men också hunnit släppa remixer av Seinabo Sey’s “Poetic” och Mavrick’s “Remedy”. 

Hur började allt?
Axel växte upp i Stockholm och har sedan tidig ålder sysslat med musik. Efter gymnasiet flyttade han till Boston för att plugga elektronisk musikproduktion på Berklee College of Music. Där hade han lärare så som Grammis-belönade producenten Prince Charles Alexander, samt Kara DioGuardi, låtskrivaren och f.d jury-medlem i American Idol (!).

Vad händer nu?
Under vintern tar Axel en paus från LA och är hemma på besök i Sverige. Ta chansen att se honom live på Boqueria i Stockholm den 3 december! Kolla in eventet för klubben här: ”Varannan Vecka med Kösten och Bullen”

Psst!
Visste du att Norde har skrivit och producerat med Charlie Puth och Betty Who?!

Spotify: Norde
Facebook: Norde
Instagram: @nordemusic
Twitter: @nordemusic

Fredag den 27/11 premiärade Noisey musikvideon till ”Every Single Night”, kolla in här!