UNIVERSAL MUSIC PRESENTERAR: LUKAS GRAHAM

Vilka är de?
Lukas Graham är bandet som skapat dansk musikhistoria med deras andra album ”Lukas Graham (Blue Album)”. Bandet som släppte albumet helt oannonserat lyckades med det otroliga att får in fem av albumets låtar på danska Spotifys topp 10-lista. Albumet streamades även över 703 000 gånger på en dag, vilket också krossade tidigare rekord.

Hur startade allt?
Lukas Graham startades i Köpenhamn 2011 av Lukas Graham, Markus Falgren, Magnus Larsson och Kasper Daugaard som anslöt 2012 efter att de tidigare medlemmarna Anders Kirk och Morten Ristorp valt att hoppa av. Bandet blev något av ett Youtube-fenomen med vad Graham själv kallar ”Ghetto-pop” som är en blandning av Soul, Pop, Funk och Hiphop Videosarna till ”Criminal Mind” och ”Drunk in The Morning” har i dagsläget över 2,5 miljoner visningar. Copenhagen Records erbjöd bandet ett skivkontrakt och 2012 släppte bandets debutalbum ”Lukas Graham” som gick rakt in på danska albumlistans förstaplats och den har sålt 4 x platina i Danmark. De var också den mest streamade artisten och det bäst säljande bandet under 2012. Bandet lyckades också med konststycket att sälja över 30 000 biljetter till sin första turné redan innan albumet hunnit släppas.

Vad händer nu?
Lukas Graham ligger just nu etta och tvåa på den danska singellistan med låtarna ”7 Years” och ”Strip No More”, och i höst ger sig bandet ut på turné med ett par spelningar i november.

PSST…
Visste du att det har spelats in en dokumentärfilm om Lukas Graham? Filmen spelades in i Los Angeles under bandets vistelse där. Den kan du se här! https://www.youtube.com/watch?v=Ei1Ws6EdPLY

Videon till ”Mama Said” hittar du här: https://www.youtube.com/watch?v=wOlaazhXi_U 

Facebook: https://www.facebook.com/LukasGraham
Instagram: https://instagram.com/lukasinstagraham/
Twitter: https://twitter.com/luketheduke_