Universal Music Presenterar New To U: Alvaro Soler

Vem är han?
Alvaro Soler är 23-årigen som står för en av sommarens låtar ”El Mismo Sol”. Låten har slagit stort i Europa och speciellt i Italien där den varit etta på singellistan och redan sålt 2 x Platina. ”El Mismo Sol” har spelats över 6 miljoner gånger på Spotify och videon har 16 miljoner visningar på Youtube. Både Aftonbladet och Metro listade låten som en av sommarens potentiella sommarplågor och låten har spelats frekvent på radio.

Hur startade allt?
Alvaro Soler, eller Alvaro Tauchert Soler som han heter på riktigt, är en Spansk-Tysk Sing-Songwriter som startade sin musikkarriär tillsammans med sin bror Gregory Tauchert Soler och vänner Ramon Manas Corbinos. De startade 2012 startade bandet Urban Lights i Barcelona  som spelade en blandning av brit-pop,rap,soul och elektronisk musik. men 2014 provade Alvaro sina egna vingar och gjord låten ”El Mismo Sol”  som fångade Airforce1 Records intresse och de signade honom. Videon släpptes redan i  april och den fick över 800 000 visningar redan innan dom tre första veckorna, och när låten släpptes på iTunes och Spotify i maj så var succén ett faktum.

Vad händer nu?
Alvaro Soler släppte i början av juni sitt debutalbum ”Eterno Agusto”  som än så länge är exklusiv i Italien och Schweiz. Han turnerar i Europa för tillfället och gör promotion i framförallt Italien där han börjar bli väldigt stor.

PSST..
Visste du att El Mismo Sol” utsågs till årets sommarplåga i Italien tillsammans med OMI’s ”Cheerleader”?

Videon till ”El Mismo Soler” hittar du här: https://www.youtube.com/watch?v=aNHwNreDp3A

Facebook: https://www.facebook.com/alvarosolermusic
Instagram: https://instagram.com/alvarosolermusic
Twitter: https://twitter.com/asolermusic?lang=sv_