UNIVERSAL MUSIC PRESENTERAR NEW TO U: HALSEY

Vem är hon?
Halsey, eller Ashley Frangipane som hon egentligen heter, är en 20-årig New York-baserad popartist som har jämförts med bl a CHVRCHES och Lorde samt varit förband till akter som The Weeknd och Imagine Dragon. Hon har nyligen släppt debutalbumet “Badlands” som klev upp på #2 på Billboardlistan i USA och har kallats en framtida “ikon” av ingen mindre än prisbelönta radio-DJn Zane Lowe.

Hur började allt?
Halsey, som föddes i New Jersey, sparade ihop till hyran genom att uppträda akustiskt i flera olika städer som 18-åring. Hon började karriären genom att lägga upp coverlåtar på Youtube och fick stort genomslag efter att hon la upp sin egna låt “Ghost” som fått över 6 miljoner views. Detta ledde till släppet av hennes första EP, “Room 93” den 27 oktober 2014. Efter att bl a turnerat med the Kooks under 2014 har hon skrivit fler låtar, såsom singeln “New Americana” från 2015, som i juli blev den mest spelade låten efter The Weeknd’s “Can’t Feel My Face” på Apple Music Beats 1. Singeln har fått över 18 miljoner spelningar på Spotify och albumet har totalt över 50 miljoner spelningar. 

Vad händer nu?
I en intervju med Billboard har Halsey avslöjat att arbetet med hennes andra studioalbum har påbörjats. I slutet av september inleder hon även sin utsålda turné i USA med sista stopp schemalagd till den 19 december i Miami.

Psst!
Visste du att Halsey ofta skriver sina låtar på bara 20 minuter?! I en intervju beskriver hon själv att hon håller sin låtskrivarprocess mycket koncentrerad: ”… once I start, I don’t stop. If I start writing a song and you try to have a conversation with me, you’re a bad person.”

Spotify: https://open.spotify.com/artist/26VFTg2z8YR0cCuwLzESi2

Facebook: https://www.facebook.com/HalseyMusic?fref=ts
Instagram: https://instagram.com/iamhalsey/
Twitter: https://twitter.com/halsey