UNIVERSAL MUSIC PRESENTERAR NEW TO U: JACK GARRATT

Vem är han?
Jack Garratt är en av artisterna som anses kunna växa till toppen under nästa år och har jämförts med bl a James Blake. Londonbon har redan vunnit BRITS Critics’ Choice Awards 2016, ett pris som tidigare vunnits av bl a Adele, Sam Smith och Florence + The Machine, samt är favorit till att vinna BBC Sound of 2016. Jack Garratt har över 30 miljoner streams på Spotify och hans musik kan beskrivas som alternativ med elektroniska inslag i form av trummaskiner och experimentella keyboardljud.

Hur började allt?
Garratt slog igenom 2014 med EPn ”Remnants” och ”Synesthesiac” och har sedan dess turnerat med både Hozier och Ben Howard. Han har varit i hetluften under det gångna året och har nyligen kommit hem från en utsåld höstturné samt några spelningar som förband åt Mumford & Sons.

Vad händer nu?
Han är snart aktuell med sitt debutalbum ”Phase” som släpps den 19 februari nästa år. Under våren åker han också ut på egen turné i Storbritannien.

PSST!
Visste du att Jack Garratt är multiinstrumentalist, och kan spela en rad instrument med allt från piano till saxofon? Kanske är det det som är nyckeln till hans framgångar…

Facebook: @jackgarrattmusic 
Instagram: @jackgarratt
Twitter: @jackgarratt