UNIVERSAL MUSIC PRESENTERAR NEW TO U: LEMAITRE

Vilka är dem?
Ulrik Denizou Lund och Ketil Jansen utgör norska electroduon Lemaitre. Det började ta fart för Lemaitre på riktigt när de släppte låten ”The Friendly Sound”, som övernatt gick rätt in på förstaplatsen på Hype Machine. De har över en miljon följare på Soundcloud och förra singeln ”Closer”, som är ett samarbete med svenska Jennie A, har över tio miljoner spins på Spotify. Lemaitre har just släppt sin sjunde EP ”1749” och nya singel ”Stepping Stone”. De har redan turnerat hela USA tillsammans med Porter Robinson.

Hur började allt?
Efter att ha träffats på en fest där de upptäckte deras gemensamma intresse för electro-musik, så började Ketil och Ulrik göra musik tillsammans. Till en början höll de till i Ulriks källare med en ganska enkel utrustning. De jobbade på sin musik mellan 12 till 14 timmar om dagen och var fast beslutna om att fortsätta med det tills att de började få visat intresse utifrån. Så fort de var klara med en låt så lade de upp den på Soundcloud och det var då det började hända grejer och inom kort hade de en inbjudan till att spela sitt första gig i Los Angeles. 

Vad händer nu?
Lemaitre är aktuella med singeln “Stepping Stone” från EPn “1749″. De spelar på Debaser Strand, fredagen den 12 februari. De har nyligen blivit annonserat att Lemaitre kommer att spela på denna års upplaga av Coachella. 

PSST!
Visste du att killarna fick sitt bandnamn från Georges Lemaître som var en katolsk präst/ astronom som lade grunderna till Big Bang-teorin.

Facebook: @lemaitremusic
Instagram: @lemaitremusic
Twitter: @lemaitremusic