UNIVERSAL MUSIC PRESENTERAR NEW TO U: MABEL

Vem är hon?
Mabel, dottern till Neneh Cherry, är artisten som förutspåtts bli en av de hetaste artisterna 2016! Hon har nominerats till BBC Sound of 2016, en prestigefull utmärkelse till artisterna man ska lägga ett öga på i framtiden. Hon breakade i somras med ”Know Me Better”, som bl a låg #1 på Hypemachine och topp 10 på Spotify UK.

Hur började allt?
Mabel började spela piano vid 5 års ålder, och växte upp med en beundran av tjejtrion Destiny’s Child blandat med den emotionella relationen till Jazzmusik, som inspirerar henne än idag. Mabel lärde sig tidigt att hennes familj inte var som andra familjer – Hennes mamma är Neneh Cherry och pappan är stjärnproducenten Cameron McVey. Nyligen flyttade hon till London för att starta sin solokarriär inom musiken och är än så länge på väg att skapa sig själv en kometkarriär!

Vad händer nu?
Mabel är aktuell med singeln ”My Boy My Town” som remixats av bl a Shura och Redlight. Det här säger Mabel själv om låten: “Every city has a character and just like people you have to get to know them. ‘My Boy My Town’ is about how a relationship and the complex relationship you have with a city can so easily become interlinked.”

PSST!
Visste du att självaste Adele har hyllat Mabel!? På Twitter var stjärnan eld och lågor över singeln ”My Boy My Town”! Lyssna på den nedan!

Facebook: @mmmmmmabel
Instagram: @mabelmcvey
Twitter: @mmmmmmabel