UNIVERSAL MUSIC PRESENTERAR NEW TO U: MAVRICK

Vem är han?
Mavrick, eller Marcus Sennewald som han egentligen heter, är en 25-årig kille som släppte sin debutsingel ”Remedy” den 7 oktober. Samma kväll rev han av ett showcase på ett fullsatt Obaren och låten har sedan dess spridits som en löpeld på Twitter och musikbloggar i Europa och USA. Bland annat plockade The Guardian upp den på sin veckovisa playlist, Expressens musikjournalist Anders Nunstedt satte den top 10 av 40 på nya släpp. Vi håller till fullo med amerikanska Variance Magazine som skriver ”this addictive song will leave listeners yearning for more”. 

Hur började allt?
Marcus växte upp på västkusten där han skrev låtar och började spela på små festivaler. Han flyttade så småningom till Stockholm där han träffade några producenter som senare blev nära vänner och partners i låtskrivandet. Marcus åkte till Island där han isolerade sig en vecka och skapade grunden för hans sound. Otaliga dagar och nätter resulterade i debutsingeln ”Remedy”. På en av Spinnups scoutmöten presenterades låten för Universals A&Rs, varav två kastade sig över mobilen för att sms:a Mavricks manager. Signad och klar, nu är äntligen debutsingeln ute, redo att ta över världens alla hörlurar.

Vad händer nu?
I höst kommer Mavrick fortsätta att skriva låtar och spela in i studion. Vi kommer med största sannolikhet få fler chanser att se honom live inom kort!

Psst!
Visste du att Marcus inte visste att han kunde sjunga förrän han var med i en skolmusikal av en slump?! Vi är väldigt glada att han upptäckte det!

Facebook: Mavrick
Instagram: @whoismavrick
Twitter: @whoismavrick