UNIVERSAL MUSIC PRESENTERAR NEW TO U: MNEK

Vem är han?
MNEK är en brittisk grammynominerad sångare/låtskrivare/producent som arbetat med bl a Kylie Minogue, Madonna, Rudimental och Chris Malinchak. Han är aktuell med Zara Larsson på låten “Never Forget You” som har toppat svenska spotifylistan med över 10 miljoner spelningar. Han har även släppt solosingeln “The Rhythm” som blivit #1 på Shazam i Sverige. MNEK har medverkat på tre singelettor i UK, bl a på Duke Dumonts “Need U (100%)”, som även toppade danslistan i USA.

Hur startade allt?
MNEK eller Uzo Emenike är ingen nykomling i musikvärlden, trots sin unga ålder på blott 20 år. Han fick sitt första förlagsavtal redan som 13-åring och sin första topp 10-hit som låtskrivare med The Saturdays bara tre år senare. MNEK fick dock mest uppmärksamhet först 2012, då han sjöng på Rudimentals framgångsrika debutalbum “Home” som bl a toppade albumlistan i UK. Medverkandet på englandsettorna Gorgon City’s “Ready For Your Love” och Oliver Helden’s “Gecko (Overdrive)” har gjort att han nu blivit en av englands mest eftertraktade producenter/låtskrivare. Han har även kallats ”one of the best connected men in the UK music industry”.

Vad händer nu?
MNEK är aktuell med sin EP “Small Talk” där singeln “The Rhythm” har blivit hyllad av bl a Zane Lowe och fått över 5 miljoner spelningar på Spotify. Han jobbar just nu med sitt debutalbum som soloartist och kommer till Sverige den 11 oktober för en spelning på Stockholms Jazz Festival.

PSST!
Visste du att MNEK’s går till samma frisör som klippte Michael Jackson? MNEK säger i en intervju att han hittade frisören av en slump, och att han då kände igen honom från en dokumentär-serie med Michael Jackson. Vad är oddsen?

 
Kolla in videon till ”The Rhythm” här: https://www.youtube.com/watch?v=9fYeiGeuTFA 
Facebook: https://www.facebook.com/MNEKOfficial?fref=ts   
Instagram: https://instagram.com/mnek/ 
Twitter: https://twitter.com/MNEK