UNIVERSAL MUSIC PRESENTERAR NEW TO U: R5

Vilka är dom?
R5 som kanske ännu inte är så kända för oss här i Sverige har fått ett stort följe internationellt genom sin energiska popmusik. Bandet presenterade sig för en större publik i september 2013 genom sitt första album ”Louder” som gick in som #24 på Billboardlistan, men redan innan det hade de släppt de båda EP:erna ”Ready Set Go” och ”Loud”. Det var med det andra albumet ”Sometime Last Night” som det stora genombrottet kom och albumet gick in som #6 på Billboards Hot 200-lista. Albumet sålde hela 31 000 exemplar redan första veckan.

Hur startade allt?
R5 består av de 4 syskonen, Ross, Rikel, Rocky, Ridel Lynch och Ellington Ratliff som syskonen Lynch träffade i en dansstudio 2001 (två av medlemmarna har varit med i So You Think You Can Dance)! Medlemmarna har redan från en tidig ålder haft ett stort intresse för musik och att framträda så för att uppmuntra det här placerade deras föräldrar syskonen i en scenskola så det kunde fortsätta med sin hobby. Vid 16 års ålder bestämde sig Riker för att han skulle flytta till Los Angeles och följa sin dröm att bli en skådespelare. Då bestämde sig hela familjen att de skulle följa med för att visa sitt stöd och samtliga av syskonen började få småroller i olika reklamfilmer. De tre bröderna Rocky, Ross och Riker började lära sig att spela gitarr efter att Rocky sett Youtube-tutorials och började lära ut till sina bröder. Kompisen Ellington Ratliff bjöds in till att spela trummor och systern Ridel för keyboard och så föddes gruppen R5!  Gruppen satte 2009 upp sin egen Youtube-kanal där de hade webserien ”R5 TV” så fansen kunde följa dom. Videoklippen har visats över 4 miljoner gånger och fler fans lärde känna gruppen. R5 släppte 2013 sin andra EP ”Loud” som fick ett fantastiskt gensvar och sålde över 50 000 exemplar. Framgångarna ledde till att skivbolaget Hollywood Records hörde av sig till bandet och erbjöd dom ett skivkontrakt.

Vad händer nu?
R5 släppte i juli albumet ”Sometime Last Night” och det gjorde bland annat ett uppträdande på ”Jimmy Kimmel Live!”. Bandet kommer ge sig ut på en omfattande världsturné där de kommer besöka bl.a. Portugal, UK, Holland, Tyskland, Italien, Danmark, Norge, Belgien och Irland. Bandet kommer till Stockholm den 4 oktober för en spelning på Arenan/Fryshuset.

PSST..
Visste du att Riker nyligen varit en av deltagarna i ”Dancing With The Stars” – den Amerikanska motsvarigheten till ”Let’s Dance” och sångaren Ross spelar Austin Moon i Disney Channels hitserie ”Austin & Ally”?

Spotifyhttps://open.spotify.com/artist/5aptPwTkTKmlPx6csmNJLA

Facebook: www.facebook.com/officialR5
Instagram:https://instagram.com/officialr5/
Twitter: https://twitter.com/officialr5