UNIVERSAL MUSIC PRESENTERAR NEW TO U: SARA HARTMAN

Vem är hon?
Sara Hartman är New York-tjejen som släppte allt och flyttade till Berlin för att uppfylla sin dröm att spela in ett album. Hon är just nu aktuell med singeln ”Mosters Lead Me Home” från sitt kommande album, låten har redan streamats över 7miljoner gånger på Spotify. Sara själv beskriver sin musik som “It’s real, but it has some teeth. You can call it pop music, but there’s a message and substance. The words are like a piece of my skin”.

Hur började det?
Hon började redan som ung med att uppträda på restauranger och barer i den lilla staden Sag Harbor i The Hamptons, där hon och hennes familj var en av de få som bodde där permanent. Orten är mest är känt för att vara en lyxig sommarort för rika Hollywood-kändisar. Genom att uppträda covers och mash-ups för de mer välbärgade fick hon den erfarenheten hon behövde för att utveckla sina egna låtar. Även tjäna ihop fickpengarna som hjälpte henne flytta till Berlin där hon träffade sin musikaliska ”partner in crime” Tobias Kuhn.

Vad händer nu?
Sara Hartman är just nu ute på Europaturné tillsammans med Ellie Goulding och kommer stå på scen på Ericsson Globe Arena torsdagen den 3 mars.

PSST!
Visste du att Sara fick sin inspiration till låten ”Monster Lead Me Home” från filmen ”Spirited Away” där tittarna får följa ett spöke som leder en flicka runt till olika ställen.

Facebook: @SaraHartmanMusic
Instagram: @SaraHartmanMusic
Twitter: @SaraHartman