UNIVERSAL MUSIC PRESENTERAR NEW TO U: X AMBASSADORS

Vilka är de?
Det New York-baserade bandet X Ambassadors har uppmärksammats rejält efter debutalbumet ”VHS” som släpptes i juni i år och som legat #7 på Billboards Top 200 i USA. De har uppnått över 70 miljoner spelningar på Spotify med singlarna ”Renegade” och ”Jungle”, och har nu för första gången placerat en singel på Sveriges Topp 100.

Hur började allt?
X Ambassadors släppte sin första EP 2009 och de drog igång en kickstarter för att finansiera videon till deras första singel ”Unconsolable”. Samma år tog det fart då Imagine Dragons hörde en akustisk version av låten och bad skivbolaget Interscope att signa bandet så fort som möjligt. De lanserade år 2013 sitt första stora skivbolags EP ”Love Songs Drugs Songs” och medverkade samma år på Eminems singel ”Wicked Ways”. Framgången har sedan dess ökat exponentiellt och nya albumet ”VHS” har verkligen satt X Ambassadors på kartan.

Vad händer nu?
Bandet har tidigare varit förband åt bl a Imagine Dragons och Panic! At The Disco men turnerar just nu själva i USA med flera utsålda shower. I år har de också medverkat på singeln ”Cannonball” av Skylar Grey och på Zedd’s låt ”Transmission”. Vi får hoppas att de rör sig upp mot mer nordliga breddgrader inom kort!

PSST!
Visste du att självaste Imagine Dragons medverkar på en av X Ambassadors låtar? Det är på singeln ”Fear”, som finns med på debutalbumet ”VHS”.

Facebook: XAmbassadors
Twitter: @xambassadors
Instagram: @xambassadors