UNIVERSAL PRESENTERAR NEW TO U: AURORA

Vem är hon?
AURORA är det nya stjärnskottet från Norge som exakt alla pratar om… I alla fall alla som någon gång sett henne live. Hon har hyllats i internationell media för sina singlar ”Under Stars och” The Awakening”. Aurora har toppat den inflytelserika musikbloggen ”Hype Machine” och NME skrev såhär om hennes musik atmospheric pop certainly has the strength to back up the hype’.

Hur startade allt?
Den 18-åriga sångerskan från Bergen i Norge började göra musik redan i tidig ålder och influerades av musiker som Bob Dylan, Leonard Cohen och Enya men tog även inspiration från författaren till Sagan om ringen-trilogin, J.R.R. Tolkiens värld. Allt detta har färgat AURORA’s musikskapande och hennes känsla att sätta sin unika prägel på sina texter.

Vad händer nu?
Hon har nyligen gjort en rad spelningar i Sverige och Danmark på bland annat ”Where’s The Music?” i Norrköping och på Way Out West Pre Party på Mosebacke som fått otrolig feedback från kritiker. När hon spelade showcase-festivalen CMJ Festival i höstas så listade NY Times AURORA som en höjdpunkt på festivalen. Aurora är aktuell med nya singeln ”Runaway” som släpptes den 16 februari och i maj ska hon spela på den inflytelserika festivalen ” The Great Escape” i England där nya stjärnor upptäcks.

PSST…
Visste du att Aurora tycker att ”mellansnacket” under ett framträdande kan vara bland det jobbigaste som finns? Enligt henne själv blir hon väldigt nervös och försöker bara sätta igång med nästa låt för att slippa prata överhuvudtaget. Själva framträdandet har hon däremot inga problem med.

Kolla in ett liveklipp med ”The Awakening”: https://www.youtube.com/watch?v=v3pV2xwHjwc

Facebook: https://www.facebook.com/iamAURORA
Instagram: http://instagram.com/auroraaksnes
Twitter: http://twitter.com/auroramusic