UNIVERSAL PRESENTERAR NEW TO U: BROILER

Vilka är dom?
Broiler är norska succéduon som toppat listorna i hemlandet med låtarna ”Vannski” och ”Wild Eyes”. Duon har sammanlagt streamats över 150 miljoner gånger världen över sålt över 20 000 digitala singlar.

Hur startade allt?
Både Mikkel Cristiansen och Simen Auke hade redan på varsitt håll börjat producera musik och nå framgång på den norska topplistan, men bestämde sig 2013 att gå ihop och bilda Broiler. Broiler gjorde sig i början kända för sina humoristiska videos och slog igenom med låten ”Afterski” som blev en stor succé i Norge. Framgången höll i sig och uppföljande låten ”Vannski” som kom 2013 peakade som nummer 1 på norska singellistan. Grabbarna släppte senare samma år debutalbumet ”The Beginning” som även den nådde höga placeringar.

Vad händer nu?
Broiler är aktuella med låten ”Wild Eyes” och turnérar just nu runt i Sverige på Digster Tour by NRJ. De spelade nyligen in låten ”For You” med svenska melodifestivalvinnaren Anna Bergendahl som de uppträder tillsammans med den 30 april på Digster Party Cruise. I sommar gästar Broiler Summerburst Festival i Göteborg.

PSST…

Broiler spelar på Findings Festival i Oslo den 29-30 maj i år där de på hemmaplan ska spela tillsammans med världsstjärnorna Avicii, Axwell/\Ingrosso, Afrojack och Jessie J.


Facebook: https://www.facebook.com/djbroiler
Instagram: https://instagram.com/broiler/
Twitter: https://twitter.com/broilerofficial