UNIVERSAL PRESENTERAR NEW TO U: FELIX JAEHN

Vem är han?
Felix Jaehn är Tysklands senaste stjärna på House-himlen. Den unga DJ:n och producenten låg bakom en av 2014 ’s största hits med hans remix av OMI’s ”Cheerleader”. Singeln toppade listorna i Europa och sålde 4 x platina i Sverige. Nya låten ”Ain’t Nobody” som han gör tillsammans med Jasmine Thompson har börjat röra sig på listorna och klättrar stadigt på den svenska Spotifylistan.

Hur startade allt?

Felix växte upp i Hamburg i norra Tyskland och började tidigt intressera sig för klassisk musik. Men som tonåring byttes fiolen ut mot DJ-utrustning, och Felix började öva på sina set vilket resulterade i att han fick sin första bokning som sextonåring. Efter en längre vistelse i London så öppnades en ny värld och han började utveckla sin unika stil som kännetecknar hans låtar. Felix började också samarbeta med lovande sångare och sångerskor som gästade hans somriga och melodiösa house-produktioner. Genombrottet kom via Soundcloud där han la upp sina låtar och människor började få upp ögonen för honom. Sen dess har det bara snurrat på och man kan lugnt säga att framtiden ser ljus ut för Felix Jaehn.

Vad händer nu?
Felix Jaehn nya singel ”Aint Nobody”, som bygger på Chaka Khans’s gamla hit med samma namn är redan inne på Tyska radiolistans Top 50, och i Sverige närmar han sig Spotify’s Top100 lista. I sommar har han fullt upp och gör festivalspelningar i stort sätt varje vecka, och i juli gästar han bl a den svenska HudikKalaset.

PSST…
Visste du att både Taylor Swift och Meghan Trainor är fans av det tyska stjärnskottet?

Video till “Ain’t Nobody” hittar du här: po.st/AintNobodyYoutube

Facebook: https://www.facebook.com/FelixJaehnMusic?fref=ts
Instagram: https://instagram.com/felixjaehn/
Twitter: https://twitter.com/FelixJaehn