Universal presenterar ”NEW TO U” – Kiesza

-Vem är hon?
Kiesza är en singer/songwriter från Calgary, Kanada som har en minst sagt annorlunda bakgrund. Den färgstarka 25-åringen har en examen från Barklees School of Music, har jobbat i den kanadensiska flottan som sjöman, har blivit erbjuden jobb som sniper-prickskytt inom försvaret, är skolad balettdansare och inte minst en välrenommerad låtskrivare.

Hennes senaste hitsingel Hideaway gick direkt på 1# i England då den släpptes, ligger på A-listan vid BBC 1 och blev den snabbast säljande debutsingeln 2014. Låten ekar elektro-pop och präglas av en tung syntbas som toppas av med Kieszas förtrollande röst. Musikvideon till låten är en så kallad ”one-take” filmad på gatorna i Brooklyn och regisserades av Kiesza själv. Redan nu har den närmare 5 miljoner visningar på Youtube, spana in den själv här:http://bit.ly/HideawayVideo

-Vad skrivs om henne?
”The video itself is an impressive one-take shot that follows Kiesza as she works her way through a city, switching off dancing partners and styles, while the song’s thick bass and cracking drum machine drives the beat forward”
– John Gentile, Rolling Stone Magazine.

“This is going to be massive, this girl is going to be everyone’s new favorite popstar”
– Annie Mac, Radio 1.

“Close your eyes and pretend it’s the new Disclosure single. Or open your eyes and enjoy some fully committed dancing”
– Stereogum.

-Psst….! 
Kiesza uttalas Ky-za på engelska, alltså ungefär som Kaj-za på Svenska.

Följ henne här:
www.facebook.com/kiesza
www.twitter.com/kiesza
www.instagram.com/kiesza
www.soundcloud.com/kiesza