UNIVERSAL PRESENTERAR NEW TO U: MAT KEARNEY

Vem är han?
Mat Kearney är amerikanska musikern som gick från småspelningar på caféer till att öppna för storheter som John Mayer, Cheryl Crow och Owl City. Mat har haft placeringar på Billboards topp 50 och du har med stor sannolikhet hört hans låtar i serier som Grey’s Anatomy, 30 Rock, One Tree Hill och Scrubs. Hans låt ”Ships In The Night” har streamats över 17 miljoner gånger och sålt guld i hemlandet. 

Hur startade allt?
Mat växte upp i Eugene, Oregon, men det var först under hans tid som student på California State University som han började intressera sig för musik och skapa sin crossover av spoken word blandat med rap, som han kompade med gitarr. Det var efter en resa till Nashville med vännen och producenten Robert Marvin som han verkligen bestämde sig för att satsa på musiken; och det som bara skulle bli bara en kort visit blev en permanent flytt. Flytten visade sig vara ett bra val, för 2006 slog Mat igenom med sitt andra album ”Nothing Left To Lose” som har sålt över 450 000 exemplar. Sen dess har han fortsatt att skapa sig ett namn inom musiken och skaffa sig nya fans.

Vad händer nu?
Mat Kearney är aktuell med nya skivan ”Just Kids” som släpptes tidigare i år,och låtarna ”Billion” och ”Heartbeat” har redan streamats miljontals gånger på Spotify.I vår ger han sig ut på en omfattande turné i USA.

PSST…
Visste du att Mat besökte Sverige senast nu i februari och har tidigare besökt Stockholm för att skriva tillsammans med stjärnproducenterna/ låtskrivarna Rami Yacoub och Carl Falk? Han har också umgåtts en del med både Axwell och Sebastian Ingrosso, samt är ett fan av Icona Pop och Amason! En riktig Sverige-vän med andra ord!

Här kan du se videon till ”Heartbeat”: https://www.youtube.com/watch?v=acScCRFIFNc

Facebook: https://www.facebook.com/matkearney

Instagram: https://instagram.com/matkearney
Twitter: https://twitter.com/matkearney