Universal presenterar NEW TO U: SHAWN MENDES

– Vem är han?

Shawn Mendes är en 15-årig kanadensisk sångare som föddes i Toronto och växte upp i förorten Pickering. Han har under mindre än ett års tid gått från att ha varit en vanlig tonårskille som älskat att sjunga och spela gitarr till att nu vara aktuell med sin debutsingel ”Life Of The Party”.

– Hur startade allt?

Shawn berättar i en intervju med TeenVogue att allting egentligen startade med hans intresse för YouTube-klipp och att han tyckte det var kul att klicka sig in och lyssna på covers som folk gjort på kända låtar. Han förklarar att han som 10-11åring varje dag efter skolan kom hem och satt i flera timmar och lyssnade på låtar som vanliga människor gjort om till sina egna. Som 13åring bestämde han sig för att lära sig spela gitarr och börja göra egna covers som han sedan la upp på YouTube. Det var dock inte förrän i augusti förra året som Shawn publicerade en cover på Justin Biebers ”As Long As You Love Me” på Vine som hans karriär på riktigt kickade igång.

På en natt lyckades Shawn Mendes videoklipp på Vine ge över 10 000 likes från människor världen över. Idag har han fått över 11 miljoner visningar på YouTube och ligger trea på toppen av flest följare på Vine.

– Vad händer nu?

Shawn släpper sitt debutalbum nu i sommar och försöker i dagsläget smälta det som hänt under de senaste månaderna.

– Psst…

Debutsingeln ”Life Of The Party” peakade som #1 på iTunes i USA bara 90 minuter efter releasen och på mindre en än vecka sålde den över 150,000 exemplar.

Följ Shawn Mendes här:

Twitter – http://twitter.com/shawnmendes

Vine – https://vine.co/u/937830842749816832 

Instagram – http://instagram.com/shawnmendes

Hemsida – http://facebook.com/shawnmendesofficial