UNIVERSAL PRESENTERAR NEW TO U: TROYE SIVAN

Vem är han?

Troye Sivan Mellet föddes 1995 i Johannesburg men har sedan två års ålder bott i Perth i Australien. År 2013 slog Troye igenom med singeln The Fault in Our Stars och ett år senare toppade han Svenska Digilistan samt låg etta på Billboard Trending Chart med singeln ”Happy Little Pill”. Just nu är han aktuell med sin debut-EP TRXYE.

Hur startade allt?

Troye Sivan har vad man kallar många strängar på sin lyra. Han är lika framgångsrik musiker och skådespelare som vloggare. År 2007 började Troye videoblogga vid sidan av sin skådespelarkarriär på Regal Theatre, där han bland annat spelade Oliver Twist i musikalen ”Oliver”. Ett par år senare startade han sin egna YouTube-kanal som i dagsläget är den näst mest följda i Australien med över 2,7 miljoner följare .

Succélåten ”Happy Little Pill” finns med på debut-EP’n ”TRXYE” och har toppat svenska Digilistan och Billboard Trending Chart. Singeln har peakat som 1# i 58(!) länder, bland annat Sverige.

Vad händer nu?

Troye är aktuell med EP’n ”TRXYE” som har klättrat högt på flera albumlistor. I Canada och Nya Zeeland har den peakat som #2 och i USA som #5. Troye spenderar just nu en hel del tid i LA där han spelar in sitt debutalbum som släpps i början av nästa år.

PSST…

Troye är inte bara en talangfull sångare och artist, han har även medverkat som skådespelare i filmer som X-Men Orgins, Betrand, The Terrible och i trilogin Sprud.

Följ Troye Sivan här:

Hemsida – http://www.troyesivan.com/

Youtube – http://www.youtube.com/user/TroyeSivan18

Vine – https://vine.co/vine

Instagram – http://instagram.com/troyesivan

Twitter – https://twitter.com/troyesivan