UNIVERSAL PRESENTERAR NEW TO U: ZELLA DAY

Vem är hon?
Zella Day är den unika och egensinniga sångerskan som bland annat hyllats av The Guardian och Popjustice som kallade hennes singel ”Hypnotic” för ”..all kinds of brilliant..”. Båda har spått att hennes drömska och opolerade musik kommer nå sitt stora genombrott i år. Zella Day har även toppat den kreddiga musikbloggen HypeMachine och jämförts med den ikoniska Stevie Nicks och Lana Del Ray.

Hur startade allt?
Zella Day växte upp i den avskärmade bergsstaden Pinetop, Arizona och plockade upp gitarren redan vid 9 års ålder. Under sin uppväxt omgavs hon av traktens lokala musiker som inspirerade henne och den dåvarande repetoaren bestod av låtar från Bob Dylan och Elvis Presley. Efter flytten till Los Angeles tog musikkarriären fart och den självbetitlade EP:n ”Zeela Day” och singel ”Sweet Ophelia” blev minst sagt kritikerrosad.

Vad händer nu?
Zella Day är både singel- och videoaktuell med låten ”Hypnotic” som finns med på hennes debutalbum ”Kicker” som släpps nu till sommaren och i mars spelar hon på den inflytelserika showcase-festivalen ”South By South West”.

Kolla in videon till singeln “Hypnotic” här: https://www.youtube.com/watch?v=pySSdwwx204

PSST…
Visste du att Zella är ett stort fan av rockikonen Jack White och att hon spelat in en cover på White Stripes ”Seven Nation Army i hans ära?

Facebook:https://www.facebook.com/ZellaDay
Instagram:https://instagram.com/zelladay
Twitter:https://twitter.com/zelladay