Videopremiär för Alessos ”Tear The Roof Up”

Idag blev Alesso historisk, då videon till ”Tear The Roof Up” blev den första videon någonsin som premiärvisas på Snapchat.

Den svenska Grammy-nominerade DJ’n och producenten har nyligen släppt singeln ”Heroes” som är ett samarbete med den hyllade svenska sångerskan Tove Lo, vars singel ”Habits (Stay High)” just nu ligger Topp 20 på Billboard Hot 100.. Singeln har på kort tid blivit den 25:e mest spelade låten på Spotify i Sverige. Alesso är just nu mitt uppe i arbetet med sitt kommande debutalbum som släpps senare i år.

2013 var minst sagt ett händelserikt år för Alesso, först belönades han för ”Årets Innovatör” på svenska Grammisgalan för lanseringen av ”Calling (Lose My Mind)”. Sen toppade han den brittiska singellistan med låten ”Under Control” tillsammans med Calvin Harris. Sedan följde en amerikansk Grammy-nominering för remixen av OneRepublic’s ”If I Lose Myself”.

Alesso har under sommaren spelat på en rad europeiska festivaler som V Festival i England, Tomorrowland och Ultra Music Festival. Alesso har också varit en frekvent gäst på Axwell Λ Ingrosso’s klubb Departures på Ibiza. I höst väntar turnédatum i bl a Kina, Japan, Australien och USA. Tidigare i somras kunde vi se Alesso live på Bråvalla när han avslutade festivalens fredagkväll inför ett entusiastiskt publikhav.