Legal & Business Affairs Manager 

Universal Music är Sveriges och världens största och ledande musikbolag – ett hem för artister, innovatörer och entreprenörer. Som ledande musikbolag har vi ett ansvar att förbättra musikbranschen, vi vågar och vi utmanar föråldrade strukturer. Vi har en stark passion för musik, ett genuint intresse av att möta och lyfta människor med olika bakgrunder som har en förkärlek till förändring. Tillsammans skapar och förändrar vi musiken och framtidens historia.  

Nu söker vi en jurist till Universal Musics Legal & Business Affairs avdelning. Som bolagsjurist hos oss kommer du att arbeta inom ett brett område med mycket varierande arbetsuppgifter i en spännande och kreativ bransch. För att trivas hos oss behöver du vara en lagspelare med fingertoppskänsla, vara driven samt ha ett brinnande intresse för såväl upphovsrätt som musik.

Arbetsuppgifter 

I rollen som Legal & Business Affairs Manager kommer du att arbeta med ett brett spektrum av juridiska frågor. Arbetsuppgifterna är mycket varierande och spänner över alla legala områden som finns på ett musikbolag –  t ex förhandling och upprättande av avtal, projektledning, rättsutredningar, varumärkesbevakning, avtalshantering, bolagsrättsliga frågor och rådgivning i varjehanda frågor som dyker upp i den dagliga verksamheten.  

Du kommer att arbeta tätt tillsammans med övriga kollegor på juristavdelningen, som fungerar som ett internt stöd till bolagets ledningsgrupp, royalty- och ekonomiavdelning, A&Rs, projektledare och övriga verksamhetsområden samt även till våra svenska dotterbolag. 

  

Vi söker dig som har: 

 • En svensk juristexamen  
 • Några års arbetslivserfarenhet inom kommersiell avtalsrätt och musikbranschen.  
 • Erfarenhet av att arbeta med kommersiella avtal samt immateriella rättigheter  
 • Är van med att förhandla och ta fram avtal på såväl engelska som på svenska. 


Erfarenhet från advokatbyrå inom immaterialrättens/musikjuridikens område, erfarenhet av att förhandla avtal med och arbeta mot territorier som USA och UK samt erfarenhet av att aktivt jobba med GDPR är meriterande.
 

  

Personliga egenskaper: 

I rollen som Legal & Business Affairs Manager hos oss behöver du: 

 • Trivas i en arbetsmiljö med högt tempo där snabba puckar är vardag 
 • Vara lika bra på att arbeta självständigt, som att ta instruktioner och vara en briljant lagspelare 
 • Vara välstrukturerad, effektiv, lösningsorienterad  
 • Vara bra på att prioritera utan att tumma på kvalitén 
 • Vara flexibel, prestigelös och social 
 • Ha mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga 
 • Ha ett musikintresse samt intresse för immaterialrättsliga frågor 
 • Utmärkta kunskaper i svenska och engelska är ett måste 

  

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månders provanställning. Du kommer att sitta på Stockholmskontoret och rapportera till Legal & Business Affairs Director. 

  

Vi intervjuar löpande så skicka in din ansökan snarast.

Apply

 

Vi ser fram emot din ansökan!