Universal Music

Nyheter

Production/Project Manager

Creative Labs är Universal Musics in-house byrå. Vi jobbar för att stärka våra artisters varumärken med innovativa idéer, design och kommunikation. Vi söker nu en Production/Project Manager för att förstärka vårt kreativa team.

Om du gillar tanken på att kombinera design och musik och tycker det låter spännande att jobba med flera av världens största artister kanske detta är tjänsten för dig.

Arbetsbeskrivning:

I rollen ansvarar du för projekt- och produktionsledning på Creative Labs. Du kommer att ansvara för planering av teamets projekt, och för att driva och strukturera upp dessa projekt enligt gemensamt satt strategi. Tillsammans med de övriga i teamet kommer du att vara kontaktperson ut mot kund, m.a.o. ut mot våra övriga avdelningar och artister. Då vi är ett litet team innebär det att du kommer att vara involverad i de flesta projekt som avdelningen hanterar och hugga tag i stort som smått.

Vem är du?
Du är lika hemma i att jobba strategiskt som operativt hands on och har tidigare erfarenhet inom produktionsledning och/eller projektledning. Utifrån dina erfarenheter vill vi att du utvecklar avdelningen, genom att hjälpa oss att hitta optimala strukturer och arbetssätt i vårt dagliga arbete. Du brinner för att skapa ordning i kaos men har inga problem att leva i en värld med korta deadlines. Utöver detta är du service minded och hanterar stress väl.

Övriga Krav:
Du älskar musik och brinner inför tanken på att vara med och skapa morgondagens kommunikation för våra artister.

Creative / Art Director

Creative Labs är Universal Musics in-house byrå. Vi jobbar för att stärka våra artisters varumärken med innovativa idéer, design och kommunikation. Vi söker nu en Creative / Art Director för att förstärka vårt kreativa team.

Om du gillar tanken på att arbeta med flera av världens största artister kanske detta är tjänsten för dig.

Arbetsbeskrivning:

I rollen som AD/kreatör kommer du att tillsammans med en kreatör/copywriter ansvara för att utveckla kreativa kampanjer och koncept som hjälper våra artister att nå ut med sin musik. Du kommer som en del av Creative Labs aktivt att arbeta med innovation av nya marknadföringsvertyg och tjänster som kan komma att ändra förutsättningarna för hur en artist lanseras i framtiden.

Vem är du?
Du är lika delar design/kreatör. Du har med stor sannolikhet studerat kommunikation och jobbat/praktiserat på reklambyrå i 3-12 månader. Vi ser gärna att du har en intressant portfolio som innehåller olika typer av koncept och tankar. Eftersom vi uteslutande jobbar med kommunikation för våra artister är ett starkt musikintresse viktigt. Du kommer att arbeta nära vår redan befintliga kreatör/Copywriter och därför anställer vi gärna dig med ett visuellt tänk som komplement. Egenskaper: Kreativ, nyfiken, positiv, Prestigelös. Har ett visuellt sätt att tänka (Mer AD än CopyWriter) Gillar att testa och använda nya digitala tjänster. Flexibel och gillar utmaningar. Har lätt för att se saker ur olika perspektiv. Älskar musik!. Kan tillföra energi och få andra att må bra i tuffa stunder. Är en person som har ideér om allt ifrån, film, appar, tv-spel och politik. Har ett eller flera specialintressen (visar att man kan, och gillar att ”nörda” in sig på detaljer ibland)

Professionellt:
Kan jobba i strukturerade projekt med långa deadlines. Men även hantera krisprojekt med kort deadline som innebär mycket stress och okonventionella lösningar som kan ta den sökande utanför sina normala arbetsuppgifter. Tycker om, eller gillar tanken på att jobba i en tight kreatörs-duo.

Ranking:
1. Stark portfolio med både fiktiva och genomförda projekt.
2. Placering i reklamtävling för antingen byråer eller studenter.
3. Kreatör på reklambyrå, jobb/praktik
4. Berghs/Hyper Island/Motsvarande utbildning.
5. Entreprenör/egen företagare inom Reklam/PR. ( Vi kan även erbjuda ett arbetsprov där den sökande kan bevisa sig själv)

Content Creator (Design/Video)

Creative Labs är Universal Musics in-house byrå. Vi jobbar för att stärka våra artisters varumärken med innovativa idéer, design och kommunikation. Vi söker nu en Content Creator (Design/Video) för att förstärka vårt kreativa team.

Om du gillar tanken på att arbeta med flera av världens största artister kanske detta är tjänsten för dig.

Arbetsbeskrivning:
I rollen som content creator kommer du primärt att arbeta med framtagande av visuellt material och innehåll till våra artisters kanaler. Detta inkluderar både design- och video-material. Exempel på arbetsuppgifter är allt från att producera banners, omslag, gif:ar till enklare video-produktioner. Förutom att du levererar viktiga assets på löpande band, ser du till att dessa håller god kvalitet. M.a.o. Ser vi dig som en one stop shop när det kommer till att göra ut enklare design och video. Du kommer att arbeta i ett team av både kreatörer och art directors och vara en del av produktionsavdelningen på Creative Labs.

Vem är du?
Du är lite av en swiss army knife som alltid vill lära dig nya saker och testa nya tekniker. Detta innebär att du enkelt hoppar mellan design-, videoredigerings- och animations-program. Vi ser helst att du även kan hantera en videokamera/fotokamera. Du är lösningsorienterad och trivs i ett högt produktionstempo.

Övriga krav:
Vi ser gärna att du har någon form av utbildning när det kommer till design eller övergripande mediaproduktion eller kompletterar med ett starkt intresse och passion för hantverket.

Jr Designer/Originalare

Creative Labs är Universal Musics in-house byrå. Vi jobbar för att stärka våra artisters varumärken med innovativa idéer, design och kommunikation. Vi söker nu enJ r Designer/Originalare för att förstärka vårt kreativa team.

Om du gillar tanken på att kombinera design och musik och tycker det låter spännande att jobba med flera av världens största artister kanske detta är tjänsten för dig.

Tjänst:
Det är en heltidstjänst baserad i Stockholm på Universal Music.

Arbetsuppgifter
I rollen som Jr Designer/Originalare kommer du främst att jobba med produktion och utformning av digitalt kampanjmaterial såsom banners, webdesign, enklare videoklipp och annonser. Men det kommer även att finnas möjlighet att jobba med omslag, branding av artisters mediekanaler, inbjudningar till releasefester logotype. Fokus ligger på produktion och design för digitala kanaler.

Vem är du?
Du har ett bra öga för digital design och är klarar av att jobba i team, men kan även jobba självständigt. Du klarar av ett högt tempo och kan jobba parallellt med flera projekt samt klarar av att ta ett projekt från idé till färdig design.

Övriga Krav

  • Goda kunskaper i Photoshop

Kunskaper i InDesign, Illustrator, After Effects samt ett UX-intresse är meriterande men inget krav.

Intresserad?
Om du tycker att detta låter intressant skicka CV och exempel på arbeten/portfolio till 
work@umg-creativelabs.com 

. Vi intervjuar löpande i takt med att ansökningar inkommer, då vi får väldigt många ansökningar kan vi tyvärr inte lova att vi kan svara på alla.

Om Universal
Universal Music är Sveriges och världens ledande musikbolag med representation i hela 71 länder. Universal Music i Sverige är helägda av Universal Music Group. I Sverige finns labels såsom Polydor, Svenska Inspelningar, Virgin, Red Line, Capitol Records, Stranded. Universal Music Sverige är hem till bl.a Avicii, Veronica Maggio, Tove Lo, Linda Pira och Ghost.